Design SuiteGegeorefereerde afbeeldingen exporteren

Locatie

Exporteer afbeelding

Bestand > Exporteer

Als de huidige ontwerplaag gegeorefereerd is, heb je de mogelijkheid om behalve een afbeelding van de Vectorworkstekening ook een world-bestand te exporteren. Een world-bestand wordt gebruikt om de afbeeldingscoördinaten naar reële coördinaten om te zetten. Zorg ervoor dat dit bestand dezelfde naam heeft als het bijbehorende afbeeldingsbestand en een van de volgende extensies: bpw, jgw, pgw, tfw, gfw, of wld.

Om een gegeorefereerde afbeelding en een world-bestand te exporteren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Exporteer als afbeeldingsbestand’ wordt geopend. Selecteer de gewenste instellingen zoals beschreven in Een afbeelding exporteren en vink de optie Exporteer bestand georeferentie aan.

Klik op OK. Geef een naam en een locatie op voor het doelbestand en klik op Opslaan. Behalve een afbeelding wordt er ook een world-bestand geëxporteerd dat de locatie, schaal en rotatie in het geografische coördinatenstelsel beschrijft. Ingeval er meerdere gegeorefereerde lagen zichtbaar zijn, wordt er een world-bestand gemaakt voor de actieve laag.

Een afbeelding exporteren

GIS en Georeferentie